Vandringstipset: Kåsjörundan

Förra året invigdes två uppsnyggade vandringsleder, en kring Prästtjärn och en kring Kåsjön. Dessutom byggdes badplatsen om, nu väntar en ombyggnad av Kåsjögården och parkeringen vid badplatsen.

Inför semestern tänkte jag tipsa om en av dessa vandringsleder, Kåsjörundan.

Vandringsleden sträcker sig drygt 10 kilometer runt sjön och går mest på små stigar, bitvis i ganska brant terräng. Det är därmed inte en slinga du går med barnvagn! Leden är tydligt markerad och man har satt upp rep vid de brantaste partierna för att underlätta turen. Men man kan ändå undra varför leden måste gå rakt utför branterna, det skapar snabbt erosion och problem, bättre att lägga en led i etapper utför sluttningar istället. Det är något man lärt sig i andra länder, men tydlige inte i Sverige.

Trots dessa invändningar rekommenderar jag ändå leden, det är en perfekt utflykt för en dags lätt vandring. Utmed leden finns även vindskydd och grillplatser, dessa verkar knappt ha använts under det senaste året!

För oss som under många år besökt Delsjö- och Kåsjöområdena är det lite ovant att se en markerad led i denna del av ”vildmarken”, men med tanka på att det byggts så mycket nytt i inte minst Öjersjö de senaste åren är det väl väntat att besökarna kommer att bli fler även i områdes centrala del.

Det finns många vackra platser utmed vandringen där man kan slå sig ned och njuta av medhavd fika!

Nu hoppas jag att du snarast ger dig ut på en tur kring Kåsjön och kanske upptäcker en ”ny” del av det stora Delsjö- och Kåsjöområdet!

En kommentar

Kommentarer är stängda.