Var ligger Delsjöområdet?

Delsjöområdet är ett stort grönområde på ca 760 ha i den östra delen av Göteborgs stad. De centrala delarna, samt området kring Delsjöarna är naturreservat. Läs mer på Länsstyrelsen i Västra Götalands hemsida. I öster fortsätter naturreservatet men byter namn till Knipeflågsbergen.

I öster har Delsjöområdet förbindelse med naturområdet kring Kåsjön inom Partille kommun. En grön korridor vid Åstebo skapar en förbindelse till andra skogsområden längre österut. I söder utgörs gränsen av Rv40 mellan Göteborg och Borås.

2 kommentarer

  1. Hej, skulle gärna vilja veta om det råder sk. koppeltvång för hund inom Delsjö naturreservat och om så är fallet referens till gällande dokumentation/regler/lagar?

    1. Hej!
      Generellt gäller givetvis allemansrättens regler kring hundar i naturen https://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Allemansratten/Det-har-galler/Hundar-i-naturen/
      I Partilledelen ”Knipeflågsbergen” gäller koppeltvång året om, men det gäller inte i Göteborgsdelen, något ologiskt! Se länsstyrelsens sida för Knipeflågsbergen: https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besok-och-upptack/naturreservat/knipeflagsbergen.html och för Delsjöområdet: https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besok-och-upptack/naturreservat/delsjoomradet.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.