Om Delsjöområdet

Per Hallén, äger och driver domänen http://www.delsjoomradet.se och delsjoomradet.wordpress.com. Från och med augusti 2011 har sidan fått ett modernt utseende genom att wordpress bloggverktyg används. Jag har varit en flitig besökare i Delsjöområdet sedan 1980-talet vilket resulterat i publicerandet av guideboken ”Storstadens utmark. Delsjöområdets historia under 10 000 år” år 2007.

Delsjöområdets historia kommer att fungera som en plats där man kan söka information om gångna tider i Delsjöområdet. Via blogginlägg presenteras även nutiden i text och bilder. Även det är viktigt, nutiden blir i framtiden vår historia!

Det går bra att göra inlägg och kommentera om du har något att tillföra, egna upplevelser och minnen av en plats, eller berättelser från äldre vänner eller släktingar.

En historik över hemsidan:

1999: I januari skapades den första hemsidan om Delsjöområdets historia, den låg på geocities.com.

2006: Domänen delsjoomradet.se registreras under augusti månad och materialet från den gamla platsen flyttades över till ett webbhotell.

2011: Domänen är kvar men allt material flyttades över till wordpress för att kunna ägna kraften åt innehåll istället för teknik.

 

3 kommentarer

  1. Mycket trevligt med denna sida, jag tillhör dom som har gått i Delsjöområdet i varje fall sedan 1950-talet, men hade förstås ändå mycket att lära av din bok ”Storstadens utmark”.

    När det gäller villrunorna så kanske man inte ska ha alltför många skyltar och vägvisare. Däremot vore det väldigt trevligt
    1) om man kunde röja upp lite grann så att mer av sprickbildningarna blir synligt. Om man jämför den avteckning av C.G.G. Hilfeling från c:a 1790, som bl a ligger på några ställen på nätet, så förefaller det mesta av det han ritade av nu ligga under ett buskage. Naturen ska väl ha sin gång men med viss måtta
    2) om det – när man väl är på plats – fanns en liten förklaringsskylt, gärna då också med Hilfelings bild och en teknisk förklaring till hur sprickorna uppkommit

  2. Trevlig sida med mycket information. Jag har en fråga. Var Stora Torp med stallbyggnader en donation eller ett köp av staden? Har inte kunnat utläsa detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.