Regnet ett litet aber för Ryttarkamraterna – men tävlingarna fullföljdes programenligt

”Ryttarkamraternas prisridnings- och hinderbana vid Delsjön ligger synnerligen vackert i den natursköna terrängen och är ur sportslig synpunkt mycket välarrangerad. Men marken är litet sur och lerig. Trots ett omfattande dräneringsarbete blir banan gärna tung efter regn.

Ryttarkamraternas jubileumstävlingar syntes emellertid kunna gå av stapeln under de bästa auspicier. Nära nog en hel veckas sol och värme hade gjort banan torr och hård. Men så på lördagen, dagen före tävlingsdagen, kom regnet. Det blev en ordentlig rotblöta. Och regnade gjorde det även på söndagen. Prisridningarna, som skulle inleda programmet, måste därför till början förläggas till ridhuset.

Bortsett från malören med vädret hade klubben all anledning vara nöjd med sin dag. Det var liv och färg ute på banan. Flaggor och röda frackar, militära och civila ryttare och en liten men intresserad åskådareskara satte piff på tavlan. Programmet genomfördes utan mankemang. Ett par kullridningar förekommo, men ingen av dem ledde till några skador för häst eller ryttare.” (Ur: Göteborgs Handels- och sjöfartstidning 27 maj 1929)

Bilden i sidhuvudet är hämtad ur Göteborgs Handels- och sjöfartstidning 27 maj 1929 och visar klubbens ordförande i kretsen av en del tävlande.