Backhoppare vid Delsjön 1941

”Det blev en stor vintersportdag i Göteborg och stadens omgivningar i går. På Hindås var det kanske lite för kallt på morgonen och något för lite snö i terrängen, men gick dock att åka skidor på sina ställen, och bl.a. gjordes lilla backen i ordning för hopp. Av de två skidbackarna vid Delsjön hade John Johanssons folk iordningställt den lilla backen, där stadens ungdomar övade sig hela söndagen. Här ovan ser vi en grabb just som han lämnar stupet.

Den som föredrog skridskor framför skidor kunde roa sig på Hedens utmärkta is, om det fanns plats. Det var nämligen trångt om saligheten på årets första riktiga skridskobana i staden. På Härlanda tjärn fanns det is, och på Hinsholmsviken gick det också för sig att åka, fast sjöisarna är ännu inte pålitliga. Slottsskogsdammarna ämnar man öppna i dag, såvida isarna håller. Vädret är ostadigt, och man öppnar givetvis inte dammarna för allmänheten, förrän man är absolut säker på att isen är tillräckligt bärkraftig.”

Dagens text och bild är hämtade ur Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 29 december 1941.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.