Skidskolan 1966

Vintern 1966 var snörik och intresset för att åka skidor blev allt större bland göteborgarna. Ibland annat Delsjöbacken erbjöds undervisning, det är alltså ”teknikbacken” vid nuvarande Delsjöbadet. Under rubriken ”Skidfrämjandet erbjuder gratis skidlektioner” fanns det följande att läsa i GP.

”Skidintresset bland göteborgarna har varit på höjdpunkten denna snörika vinter. Detta är något att ta vara på tycker bl.a. Skidfrämjandet, som sedan ett par veckor tillbaka erbjuder både yngre och äldre skidentusiaster gratis skidlektioner. Skidskolor finns i Delsjöbacken, Rådabacken och Härskogen där utbildade skidinstruktörer finns på plats. Undervisningen går i första hand ut på utförsåkning och backteknik.

I den upplysta Delsjöbacken pågår skidskolan måndagar, onsdagar och fredagar mellan kl. 19 och 21, lördagar ges lektioner mellan kl. 14 och 16 samt söndagar mellan kl. 10 och 12 och mellan kl. 14 och 16. På söndagar finns det i Delsjöbacken också en särskild skidskola för de allra yngsta. Barnen i denna grupp bör dock inte vara yngre än 6 år.

Ledare för verksamheten är kapten Gunnar Francke, Skidfrämjandet i Göteborg, som tillsammans med de övriga skidinstruktörerna varit i Österrike och studerat backteknik.” (Ur: Göteborgs-Posten 30 januari 1966)

Läs mer om böckerna och var du kan köpa ditt exemplar via denna länk