Tjuvjakt vid Kärralund 1833

”Göteborg den 31 Aug. Sistlidne Torsdag fingo tvänne arbetsfångar på Länshäktet härstädes, genom bevakningens försumlighet, tillfälle att qvarstanna på gårdsplatsen vid häktet, hvarifrån de sedan rymde. Desse grepos likväl snart. Den ena, vid namn Lindahl, fasttogs samma dag af några bönder uti skogen vid Kärralund, hvilka, fem man högt, återförde honom bunden. Den andre, Sjögren, togs af Häradshöfdingen Lamberg näst påföljande natt kl. 11, under det att han var sysselsatt att sönderskära dörren till härvarande Handlande Reveras bod. Under förbigående blef bemälde Häradshöfdinge varse hans obehöriga sätt att öppna dörren, hvarföre han förde gunstig herrn per aures till Poliskammaren. Vid Rådhusdörren kastade tjufven ifrån sig en skarp och uddhvass knif, hvarmed han tänkt verkställa det tilltänkta inbrottet och som han under tiden medhaft i handen.” (Ur: Aftonbladet 7 september 1833)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta: Kärralund 1942-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: