Bilkörning i Brudarebacken

Göteborgs-Posten berättar i dag om att någon natten till söndag (6-7 februari) kört bil i den nypistade backen. Fordonet hade kört fast och då hade man använt ett picknickbord för att komma loss, bordet hade då blivit förstört. Det är inte första gången som en bil är ute på färd i backen, det har hänt tidigare men då fångades bilen på bild och föraren kunde fångas in. Det nämns även i artikeln att träpinnarna som håller vattenrören (till snökanonen) på plats blev förvandlade till en lägereld för en tid sedan.

Vad som däremot inte nämns i G-P:s artikel är att klubbstugan förstördes i en brand 2015. Inte heller nämns att området under en längre tid fått många besök av kabelbrännare, deras rejäla bål kan ses på den lilla parkeringsplats som ligger strax ovanför klubbens anläggning. Det är endast turen som har förhindrat att eldarna där under sommaren och senhösten spridit sig ut i det höga gräset på den gamla soptippen.

Under sommarhalvåret brukar det också bli stora samlingar vid Brudaremossen då det arrangeras rejvfester, då brukar långa karavaner av bilar stå parkerade långt in i området, dock inte i backen!

(Bilden i sidhuvudet är från 2018, alltså inga spår av den gångna helgens händelser)

En kommentar

  1. Så bedrövligt tråkigt när det är eldsjälar där och jobbar ideellt för att vi och våra barn och ungdomar ska kunna åka skidor på hemmaplan och sånt här händer 😔

Kommentarer är stängda.