Bilder från STF vandringen den 20 september 2020

Varje år burkar jag leda en vandring i STF Lerum-Partilles regi i Delsjöområdet. Redan före pandemin hade vi beslutat att flytta den årliga vandringen från våren till hösten och med vissa justeringar gick det att arrangera vandringen på ett coronasäkert sätt. Antalet deltagare var begränsat till 20 personer och det krävdes för första gången föranmälan, platserna fylldes snabbt! Till min hjälp hade jag denna gång en ”högtalarväst” som gjorde att vi kunde sprida ut oss och alla kunde ändå höra. Det var ett fantastiskt hjälpmedel som jag kan tänka mig att använda även i framtiden.

Foto: Maud Eklöf

Turen hade kvarnar som teama och vi började vid Kärralunds nedre kvarn, vid infarten till den nuvarande campingen. Kärralund, tidigare Kärra, är en gård med medeltida anor som var sätesgård åt en väpnare under slutet av 1400-talet.
Därifrån gick vi till den övre kvarnen söder om campingen och sedan vidare mot Stora Torp där det givetvis blev ett besök vid stenmagasinet och de gamla stallarna. Där berättade jag för gruppen om det tillfälle då herr Zetterström sprang iväg iförd en röd rock och en rävsvans på vänster axel, förföljd av ett större uppbåd! Det var en liten förhandsglimt ifrån en kommande publikation.

Foto: Maud Eklöf

Givetvis blev det även en matrast under turen. Vilken plats kan vara bättre än 1700-talsparken vid Stora Torp?

Foto: Maud Eklöf

Vandringen fortsatte därefter mot Bö/Gårda kvarn innan vi följde Delsjöbäcken tillbaka mot startpunkten vid Kärralund. Vi stannade bland annat till vid den plats där ett hittebarn påträffades julen 1899.

Förhoppningsvis kan det bli en vandring även nästa höst och då utan restriktioner när det gäller antalet deltagare.

Ett stort tack till alla er som var med och vandrade!