Vargen kommer!

Göteborgs-Posten berättar idag om Jonas Hansson som vid tvåtiden i natt var ute och körde bil i närheten av Östra sjukhuset och Fräntorpsgatan när plötsligt en varg uppenbarar sig. Hans film finns på Göteborgs-Postens hemsida. Under morgonen siktades vargen åter vid Smörslottsgatans hållplats av Daniel Deak, även han filmade.

Martin Broberg som är rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Halland har tittat på filmerna och bekräftat att det rör sig om en varg. Han säger till G-P ”– Det rör sig med stor sannolikhet om samma varg, en hane som vi spårat sedan i juli. Rörelsemönstret är som ett pärlband så det kan absolut vara samma individ, säger Martin Broberg.”

Håll ögonen öppna och kameran redo, oavsett om du är i bebyggelsen eller i Delsjöområdet, kanske finns möjligheten att se en livs levande varg!