25% mer skräp i Delsjöområdet

Det märks att naturen lockar när allt annat är inställt eller stängt, men det finns också problem. Under den senaste tidens turer har jag noterat att det vi de mest tillgängliga platserna, vid Delsjöbadet och Härlanda tjärn exempelvis, vissa dagar ligger drivor med skräp. Men även längre bort kastas det burkar, flaskor och annat till och med utmed motionsspåren. Ingen naturälskare beter sig på det sättet!

Nu har även Sveriges radio uppmärksammat de ökande mängderna skräp, i Delsjöområdet har det ökat med 25%! I inslaget sägs att det mesta hamnar i soptunnorna, vilket är tur, även om fåglar ofta river ut ur tunnorna när människorna lämnat området.

Lyssna på inlägget: Skräpet ökar när folk tar sig ut mer

Även trängseln ökar, åtminstone på några få platser. I SVT Väst har Park och naturförvaltningen gått ut med vädjan att inte besöka Slottsskogen utan hålla sig till närområdet. Ännu finns det dock gott om platser där man kan gå utan att behöva komma nära andra människor, framförallt på de små naturstigarna som inte är tillrättalagda.

En kommentar

  1. Det är bedrövligt att man inte kan ta med sig skräpet hem, eller slänga det i avsedda kärl. Skräppa ner i vår natur, hur tänker ni?

Kommentarer är stängda.