Granmördaren i Delsjön – ett cold case

Idag skriver Göteborgs-Postens Michaela Karlén, i en låst artikel, om Granmördaren i Delsjön, ett ouppklarat fall. Där berättas om denna sällsynt systematiska sabotör som kostat kommunen (skattebetalarna) närmare en miljon kronor då många av de dryga 7000 träden som skadats eller dödats måst sågas ned och det har medfört kostnader. I artikeln berättas om den långa jakten på granmördaren och om det välbesökta mötet på Skatås 2012, som du kan läsa mer om via denna länk. Det berättas om de många teorier som finns kring varför någon ger sig på träd, och speciellt granar. Kan det vara någon som vill ha mer lövskog? En hämndaktion mot kommunen? Någon som är en dendrofil med sexuell dragning till träd?

Många idéer men utan att ha fångat in den skyldige lär vi inte få veta så mycket mer. Polisen utreder inte längre detta ärende och det har under många år inte skett någon mer storskalig skadegörelse av träden. En misstanke har varit att gärningsmannen avlidit. Men nu har det, som tidigare berättats, börjat bli skadegörelse på träden i Partille