Kolmaden & Lyckan – Poängpromenad & fika

I söndags, 8 mars, besöktes torpen Kolmaden och Lyckan. Anledningen var att samla bilder inför det pågående projektet med uppföljaren till ”Upptäck Skatås”. Det är ett oavlönat fritidsprojekt så det får ta sin tid men nu börjar allt fler delar att komma på plats och det är då viktigt att tänka på bilder och träffa de som driver olika verksamheter i Delsjöområdet.

Foto: Per Hallén 2020.

I Kolmaden har Skogsveteranerna sitt högkvarter och varje vår och höst arrangeras poängpromenader i närheten av det gamla torpet. De har även en ombyggd ladugård som numera hyrs ut till olika festligheter. Därifrån går också starten för poängpromenaden och där finns fika när du varit ute på promenaden.

Foto: Per Hallén 2020.
Foto: Per Hallén 2020.
Foto: Per Hallén 2020.

Trots att det var en gråmulen söndag med ganska hårda vindar kom det ändå ganska många besökare. Normalt brukar omkring 100 personer vara med, ibland närmare 200, men det beror givetvis på vädret och hur många andra poängpromenader som andra föreningar anordnar runt om i staden med omland.

Foto: Per Hallén 2020.
Fika är gott efter turen. Foto: Per Hallén 2020.
Arrangörerna på väg hemåt. Foto: Per Hallén 2020.

Ett besök gjordes också inne på Lyckan för samtal med ägare och för en del bilder till den kommande boken.

Foto: Per Hallén 2020.
Foto: Per Hallén 2020.
Foto: Per Hallén 2020.

Om du och ditt företag eller förening är aktiva i området och vill synas i boken – hör gärna av dig via kontaktformuläret!

Arbetet går nu vidare med både text och bild för att skapa en bok som i formatet kommer att likna ”Upptäck Skatås”, förhoppningsvis blir det även en e-bok.