Delsjöpodden avsnitt 3: Delsjöoriginal

Mitt bland oss finns det alltid lite speciella personer, de som inte beter sig som andra, inte klär sig som de flesta och kanske inte vill bo modernt och bekvämt. Det finns original som rör sig ute i Delsjöområdet, några bort där och så har det varit under lång tid. I dagens avsnitt skall du få stifta bekantskap med ett av områdets mest kända original samt höra mer om hur ordningsmakten under 1880- och 90-talen gjorde räder mot de som då bodde i området mellan Stora Torp, Skår och Delsjön.

Lyssna på denna månads Delsjöpodd via denna länk.

Bilden i sidhuvudet är hämtad ur: Öhnander, Bengt A., Götebosska gubbs å gumms, Tre böcker, Göteborg, 2000. Den sägs visa Almanackan, ett känt original i Göteborg som ofta besökte Delsjöområdet.

%d bloggare gillar detta: