Har ”granmördaren” flyttat till Partille?

”Granmördaren” blev ett begrepp när någon/några ringsågade tusentals granar i de västligaste delarna av Delsjöområdet. Nu rapporterar GT att det under flera år pågått angrepp mot granar i Partilles skogar, kring Kåsjön, Frillestad och Björnekulla. Granarna ringsågas tydligen inte utan metoden är istället topphuggning, kvistar huggs av ibland huggs många grenar av. Skadegörelsen kommer i perioder då ett område kan drabbas hårt, sedan är det lugnt en period.

Det är en gåta varför detta sker, kanske är det någon ”naturvårdare” som vill bli av med granarna, men det är givetvis bara en gissning.

Läs mer på Delsjöområdets historia:

Jakten på ”granmördaren” – rapport från gårdagens möte” (2012)

Polisen lägger ned sökandet efter ”granmördaren”” (2011)

En kommentar

Kommentarer är stängda.