Ouppklarat mord i Delsjöområdet utreds igen

Det har förflutit 30 år sedan en kvinna som var ute med sin hund i Delsjöområdet gjorde en fasansfull upptäckt, en svårt tilltygad kvinnokropp. Händelsen inträffade den 10 september 1989 och mördaren går ännu fri. Den mördade kvinnan var 20-åriga Bussaba Carlsson från Falkenberg. Hon dog av trubbigt våld mot huvudet och kroppen. Journalisten Pär Lindqvist berättar att han blev intresserad av fallet när han bläddrade igenom tidningsartiklar från 1994 där fallet, fem år efter händelsen, beskrevs enligt följande; ”Det finns inte något annat liknande fall i den svenska kriminalhistorien”. Vid en kontakt med polisens avdelning för Kalla fall fick han veta att polisen just nu håller på att titta på fallet igen.[1]

Om denna utredning leder till några resultat kan det tänkas att det blir en artikel här på Delsjöområdets historia.

Referens

Göteborgs-Posten Plus

 

[1] Göteborgs-Posten Plus 2019-12-05 ”Polisen granskar gammalt mord på halländsk kvinna”.