2,5 kilometer i Skatås

Det finns ett antal motionsspår och leder i Skatås, vissa långa och vissa korta. Idag prövas ett nytt koncept här på Delsjöområdets historia, höghastighetsguidning genom Delsjöskogen! Med hjälp av en GoPro kamera har det 2,5 kilometer långa elljusspåret i Skatås filmats och därefter har textrutor lagts till som ger dig information om var gamla torp legat och vad platserna i landskapet har för namn enligt det äldre kartmaterialet, framförallt från 1800-talets mitt och det laga skiftet. Filmen visas i 10 gånger verklig hastighet så 2,5 kilometer avverkas på knappt 2 minuter.

2 kommentarer

  1. Jag saknade att 2,5-an går över den gamla latrintippen, där Göteborgarnas latrinavfall tömdes under många år. Att det finns gott om näring kvar i marken efter alla dessa märks väl på att det fortfarande växer brännässlor varje gång det grävs i marken här.

Kommentarer är stängda.