2,5 kilometer i Skatås

Det finns ett antal motionsspår och leder i Skatås, vissa långa och vissa korta. Idag prövas ett nytt koncept här på Delsjöområdets historia, höghastighetsguidning genom Delsjöskogen! Med hjälp av en GoPro kamera har det 2,5 kilometer långa elljusspåret i Skatås filmats och därefter har textrutor lagts till som ger dig information om var gamla torp legat och vad platserna i landskapet har för namn enligt det äldre kartmaterialet, framförallt från 1800-talets mitt och det laga skiftet. Filmen visas i 10 gånger verklig hastighet så 2,5 kilometer avverkas på knappt 2 minuter.

2 kommentarer på “2,5 kilometer i Skatås

  1. Jag saknade att 2,5-an går över den gamla latrintippen, där Göteborgarnas latrinavfall tömdes under många år. Att det finns gott om näring kvar i marken efter alla dessa märks väl på att det fortfarande växer brännässlor varje gång det grävs i marken här.

  2. Pingback: 5 kilometer i Skatås | Delsjöområdets historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: