Gotaleden genom Delsjöområdet

Kanske har ni sett nya skyltar och markeringar på träden där det står ”Gotaleden”? Under nästa helg, 14-16 juni 2019, invigs den nya leden som sträcker sig från Kungsportsplatsen i centrala Göteborg till Lilla torget i centrala Alingsås. Vandringen är 71 kilometer lång och är uppdelad i 9 etapper.

Det är Hans Svensson från Lerum som lyckats få Turistrådet, Västkuststiftelsen samt Göteborg, Partille, Lerum och Alingsås kommuner att stödja denna satsning. Han berättade den 9 juni för Göteborgs-Posten att han vill uppmuntra till njutbar vandring, alltså vandring uppdelad i etapper och där det är lätt att nå de olika delarna med kollektivtrafik. Det har satts upp drygt 500 skyltar längs leden som även fått en hemsida och givetvis en app! Hemsidan hittar du här: https://gotaleden.se/

Två etapper av leden berör Delsjöområdet:

Göteborg – Skatås

Denna etapp börjar på Kungsportsplatsen och går sedan via Heden och en sträcka utmed Mölndalsån ut i grönskan utmed Delsjöbäcken innan vandringen går in i Delsjöområdet nära Stora Torp. På lite mindre vägar och stigar för leden vandraren vidare till Skatås.

Skatås – Kåsjön

Denna etapp följer Bohus- och Vildmarksledernas sträckning genom området och är därmed inte någon direkt nyhet för trogna besökare i området. Men om du inte gått denna sträcka så skall du absolut pröva.

Detta kanske kan bli en lämplig aktivitet under nästa helg, provvandra någon av sträckorna!

3 kommentarer

    1. Hej! Vågar inte svara för hela leden. Några sträckor är gångväg men det finns sträckor där det ät tillåter.

Kommentarer är stängda.