Sportlov 1983 i Delsjöområdet – alla ville bli Stenmark

Sportlovet i Göteborgsområdet är nu över men vi skall denna söndag blicka tillbaka till 1980-talet ett svunnet sportlov.

”Stenmark-febern rasar värre än någonsin!

Det märks inte minst ute i skidbackarna nu under sportlovet. Antalet tefat och kälkar är minimalt – men skidåkare finns det i mängder, i alla åldrar och av högst avsevärt varierande skicklighet.

I Delsjö-backen hade man t o m stakat ut en liten slalom-bana mitt i backen, och i slutet av den hade man byggt upp små snövallar som gjorde att åkarna lyfte i luften för ett par meter – precis som hjälte från Tärnaby brukar göra när det går riktigt fort.

Det var många människor ute i traktens skidbackar i går. Snön låg tjock och fast, och vädret var bra även om solen inte hedrade sportlovsfirarna med sin närvaro.

Många föräldrar har i dagarna tagit ledigt för att vintersporta tillsammans med sina bar, och det hördes muntra rop när någon stod på näsan i snön så skidor och stavar flög omkring. Alldeles särskilt muntert var det om det var en förälder som kom nedför backen med skidorna i luften istället för i snön…

Flera av sportlovsfirarna Stan Runt pratade med förklarade att de tänkte tillbringa så mycket som möjligt av lovet i Delsjö-backen. Och försöka lära sig åka skidor som Ingemar Stenmark….” (GT 12 februari 1983)

Bildtext till bilden i sidhuvudet: Hela familjen Norberg från Partille ute på sportlov! Och efter ett par timmar i snön sitter fika och en macka fint!


Referens

Göteborgs Tidningen (GT)