Ett nappatag på Delsjöns is

Under den gångna veckan har det gått ut flera varningar för den farliga isen på Stora och Lilla Delsjön, på grund av att vattennivåerna har ändrats mycket och ofta vilket gjort isen svag (läs mer i nättidningen Vårt Göteborg). Annat var det i januari 1982 då Delsjö-pimpeln arrangerades.

”En strålande succé för Delsjö-pimpeln. 512 startande, tävlingen börjar närma sig SM vad gäller antalet deltagare.

Ett strålande vinterväder gav utrymme för inte bara en fin fiskedag, det blev också en publiksuccé av format.

Delsjöarnas fiskrikedom svek inte heller i år tävlingen – fina fångstsiffror och en ofattbart fin parad av abborrar på vikter över kilot.

Dagens fiskefamilj, Strids från Trollhättan. Pappa Lennart vann herrseniorklassen, mamman Berit damseniorerna och sonen Jonas blev trea i knatteklassen. Snudd på storslam med andra ord.

SFK Aktiv från Göteborg arrangerar tillsammans med GT Delsjö-pimpeln och ordförande Bernt Carlstrand sken nästan värre än vintersolen över de fina resultaten. Arrangemanget flöt också fint trots det här i sammanhanget rekordartade antalet deltagare.

Som en extra attraktion fanns också ”pimpelprofesorn” Kjel-Erk Pettersson från Ängelholm på plats. Han blev en verkligt populär figur, inte minst sedan han med ett par rejäla abborrar bevisat att hans teorier håller.

Det var ingen direkt lättfiskad dag på Delsjöarna Den relativa kylan har gjort abborren lite motvillig. Tålamod, uppfinningsrikedom och fiskekunskap krävs av den som vill ha framgång.

Boka redan nu 16 januari 1983 för nästa Delsjö-Pimpel! Då väntar en ny folkfest på isfiskeentusiaster och friluftsmänniskor. Nästa gång blir vi ännu värre.” (Ur: GT 18 januari 1982)