50 år sedan det blev tillåtet att bada i Delsjöarna

Idag, midsommaraftonen 2018, är det exakt 50 år sedan det blev möjligt att bada i Delsjöarna utan att riskera böter. Det var öppnandet av tunneln från Göta älv till Delsjöarna som möjliggjorde att förbudet mot bad i sjöarna kunde upphävas.

Dricksvattnet är inte till för att bada i hette det 1945 i en HT-artikel. Eftersom dricksvattnet i fortsättningen skall tas från Göta älv via Delsjöarna är detta pålitliga gamla stridsäpple snart ett minne blogg. I och med att badförbudet, slopas från midsommarafton kan göteborgarna hädanefter samsas om badvattnet med all den inplanterade ädelfisk som finns i vattnen inom Delsjöreservatet”. (Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 24 maj 1968)

Läs även om en händelse 1941 ”Utflyktssällskap badade fötterna i Delsjön”.

När stadens invånare till sist fått laglig rätt att bada i sjöarna fanns det inte någon beredskap inför tillströmningen av badande, det uppstod då”Obeskrivlig snusk vid göteborgarnas nya bad”, som du kan läsa mer om via denna länk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: