Vandring i det ”vilda” Delsjöområdet 20 maj

Den 20 maj klockan 10 startar årets vandring i samarbete med STF Lerum-Partille. Turen är på ca 12 kilometer och vi kommer att vara ute i minst 4 timmar, så ta med lita att äta och dricka. Planen är att göra två fika-stopp utmed vägen.

Vi samlas vid hållplatsen Kvarnfallsvägen (se länk till Västtrafik). Därifrån går vi in mot Delsjöområdets ”vildaste” del. Till en början går färden på en lättgången grusväg innan vi beger oss in på den mindre röd-vita stigen.

Foto: Per Hallén 2018.

Vandringen går på småstigar och vid något enstaka tillfälle ute i terrängen till några av områdets vackraste platser. Ute i skogen passar det bra att berätta om vargarnas framfart eller kanske brist på sådan. Stenhuggarnas framfart har är däremot lätt att se!

Foto: Per Hallén 2018.

Vid Delsjökärr har vi nått den sydligaste punkten under vandringen och vi skall bekanta oss med områdets historia som går tillbaka ända till 1300-talet.

Det kan vara blött och stenigt på vägen! Foto: Per Hallén 2018.

Via Ugglemossen skall vi sedan söka oss tillbaka norrut och utmed vägen se bland annat resterna av en kolmila.

Hoppas du har möjlighet att följa med på denna tur.

Se även STF Lerum-Partilles hemsida via denna länk.

Varmt välkomna!