Vandring i Delsjöområdet 20 maj

Traditionsenligt arrangeras i samverkan med Svenska Turistföreningen en vårvandring i Delsjöområdet.

Under vandringen berättas om jakt på varg, skogs- och ljungbränder samt om torparna på Delsjökärr – eller är det Degersjöhult? Vandringen går till stora delar på småstigar i ganska kuperad terräng där vi passerar lämningar efter stenhuggarnas verksamhet och andra ganska okända fornlämningar ute i denna ”vilda trakt”. Har vi tur kanske det även blir en skymt av den försvunna kitteln med penningar som enligt sagan skall finnas i den djupa Blacktjärnen, men då behöver vi ta med två vita oxar…
Även om ni inte har några oxar tillgängliga så är det bra att ta med fika för två raster då vi kommer att vandra ca 10-15 kilometer och är ute minst 4 timmar.

Samling: Hållplats Kvarnfallsvägen, Partille , kl. 10:00, den 20 maj.