Markarbeten på Skatås motionsfält

För lite över ett år sedan kom nyheten att det skulle skapas en ny plats för spontanidrott och evenemang i Skatås. Enligt planen skulle dräneringen av den 20 000 kvadratmeter stora platsen ha genomförts under 2017, men så blev det inte. Det är först nu som arbetet med att försöka dränera har inletts och gräsplanen vid Skatås har stängts av. På Skatås hemsida finns följande information: ” Marken ska dräneras för att fältet ska kunna fungera för spontanidrott, lek och evenemang under alla årstider. Hela Skatås motionsfält är stängt så länge markarbetena pågår. Motionsfältet planeras vara färdigt och öppna till sommaren 2018.”

Det är knappast en lätt uppgift att försöka skapa ett bra underlag på denna plats då underlaget i hela området är en torvmosse.

Detta bildspel kräver JavaScript.