Bike Park i Skatås

Under sommaren har ytterligare en sport fått en ”egen” anläggning invid Skatås, denna gång en ”bike park”. Den nya anläggningen omger en av frisbeegolfens korgar, man kan nästan misstänka att här kan uppstå konflikter. Problemet med anläggningar ute i rekreationsområdena är att den grupp som ägnar sig åt en viss aktivitet och har en anläggning, som kanske är avgiftsbelagd, anser att området är privat och att andra inte får lov vara på platsen. Det har under en längre tid pågått en sådan ”privatisering” av rekreationsområdena, inte minst kring Skatås. Det återstår att se hur dessa två aktiviteter kan dela en yta.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

2 kommentarer

  1. Jag tycker det är fantastiskt att Skatås utvecklas. Mtb-banan har varit mkt uppskattad hos båda barn och vuxna. Gratis är den dessutom, förstår inte vad som menas med ”privatisering”. Utvecklingen av Skatås är helt i rätt riktning, få fler av staden medborgare ut i skogen och skapa goda förutsättningar för barn att njuta av området. Hoppas att det byggs en naturlekplats också!
    Lisa

    1. Med ”privatisering” menar jag att naturen delas upp i olika funktioner där endast en användning/aktivitet är möjlig, frisbeegolfen var också gratis från början men är nu avgiftsbelagd och det krävs bokning av olika andra planer för bollspel i området. Det fanns en tanke på en naturlekplats för flera år sedan när nya Skatås motionscentral byggdes, men det blev asfalt och ställplats för husbilar istället på den plats där den gamla motionscentralen låg.

Kommentarer är stängda.