Den blodiga bussen i skogen

Den 23:e mars i år skrev nättidningen GöteborgDirekt.se om varför det står en blodig buss i skogen nära Delsjön. Bussen tillhör polisen och används för att öva i trånga och krångliga utrymmen, att det blev en buss som kom att användas var nog mest en slump, polisen letade efter en övningslokal och Västtrafik hade en buss som skulle till skroten.

Blodet i bussen är givetvis inte riktigt blod utan färg som skall öka realismen för poliserna under träning. Men bussen står inte på något inhägnat område utan ganska öppet i terrängen inte långt från Delsjön, men inte vid något av de stora motionsstråken. Det har gjort att några som passerat bussen trott att det är resterna av en riktig händelse, olycka eller busskapning! Den som har gått in i bussen har sett skotthål i rutorna, blodiga handavtryck på både rutor och säten samt mer blod på golvet, en skräckinjagande syn, vilket givetvis är meningen med denna övningsplats. Nu har dörrarna till bussen stängts och den skall tvättas samt förses med skyltar som skall berätta vad den används till, skriver GP den 10 augusti. Förutom bussen har polisen även låtsaslägenheter där man övar händelser i bostäder.

Den blodiga bussen i skogen. Foto: Per Hallén 2017.