minstad_delsjon

En kommentar

 1. Jag är uppväxt i Böö på Nonnesgatan 5C kom jag direkt från BB i april 1946, huset var då nybyggt. Jag åkte kälke och lärde mig pka skidor i backen där synvillan senare byggdes – vilket alla barn ogillade skarpt eftersom vpr skidbacke försvann. På somrarna betade Böö ridhus hästar på vår skidbacke.

  Som tonåringar var vi ofta vid eldplatsen på ”halvön” i Delsjön och hade trevligt. Där drack jag min första mellanöl. Som tonåring bodde jag på 5B, andra våningen.

  Nonnensgatan och området runt Nonnensgatan var en härlig plats att växa upp på – men en sak har jag funderat på till oxh från under mitt liv. Många av mina kompisar jag växte upp med begick självmord runt 20 års åldern. Några medan de bodde där – andra strax efter att ha flyttat därifrån. Miljön var trygg, de som bodde där var trevliga och omtänksamma och det var ett bra område att bo i? Eller, var det bara ytan jag såg?

  Ridhusgänget – minns någon detta gäng 🙂
  Vi samlades nästan varje kväll utanför Böö ridhus till de närboendes förtvivlan gissar jag. Vi pratade och umgicks, det gick lugnt till, men nör vi var i mopedåldern blev det lite mer högljutt skulle jag tro. Vi var många ungdomar där ibland. Jag minns att en av villaägarna satte upp ”piggar” på sitt järnstaket så att vi inte skulle kunna sitta på det. Han blev lite mobbad…

  Jag minns Böö Afförscentrum och godisbutiken som låg längst söderut – och ”tanterna” som ägde den, med stor värme.
  Där köpte vi mjölk litervis i mjölkhämtare, sär fanns Åbergs affär dör man köpte färg och annat, Börjessons köttaffär sommhade vatten rinnande över sitt stora fönster, en sybehörsaffär och naturligtvis ”mataffären” som ägdes av en man från Holland ommjag minns rätt. På kortsidan fanns en frisör som hade mycket bestämda uppfattningar om det mesta.

  En hel del personligheter fanns i området, ”Gubben Larsson” tror jag t.ex. de flesta minns.

  Lekplatsen och speciellt dess sandlåda borde undersökas arkeologiskt, där grävde vi barn sjupa gropar och lade ned leksaker och fyllde igen 🙂 där finns säkert dyrbara fynd från både 40- och 50-talen 🙂

  Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.