Berätta din historia!

Via hemsidan / appen ”Min Stad” kan nu alla gå in och markera en plats och berätta en historia och/eller visa en bild. Det är ett utmärkt tillfälle att lyfta fram Delsjöområdets nutidshistoria. Leta upp bilder från området, kanske en skolutflykt eller den senaste vandringen vid Delsjöarna eller någon tävling i Skatås. Hitta sedan platsen på kartan och skicka din berättelse. För att kunna logga in på sidan krävs ett Facebook konto, det är lite olyckligt att man valt det som enda inloggningsalternativ, men det kanske kan ändras. Vill man enbart titta och läsa så går det bra utan att vara inloggad: http://minstad.goteborg.se/minstad/index.do

Så här beskrivs satsningen:

”Skriv historia med oss!

Du är en del av Göteborgs historia. Jubileumssatsningen ”Göteborg berättar” vill höra just din berättelse om Göteborg. Välkommen att dela din berättelse på ett berättarcafé, en stadsvandring eller direkt i mobilen i höst. Vi skapar berättelsen om Göteborg tillsammans!

Dela din berättelse i appen ”Min stad”
Nu kan du dela bilder och berättelser om din favoritplats i Göteborg direkt i mobilen. Bultar ditt hjärta för en särskild plats? Gå in under fliken ”Göteborg berättar” och skapa ett eget inlägg. Här kan du också läsa, inspireras och överraskas av andras berättelser.
Ladda ner appen på Google Play eller App Store. Du kan också välja att besöka Min stad på webben (via länken nedan)

Din berättelse kan bli stadsvandring
Under våren har Göteborg berättar tagit fram stadsvandringskartor för nyanlända som ger en orientering i både stadsrummet och Göteborgs historia. Projektet uppmärksammar också stadens minoritetsgrupper i en serie stadsvandringar.

Nu vill vi att du är med oss och skapar nästa vandring! Vilken berättelse ska vi förmedla? Med hjälp av kartan ”Mitt Göteborg” som finns att hämta gratis i Stadsmuseets foajé kan du göra din alldeles egen stadsvandringsrutt, baserad på din personliga berättelse om Göteborg. Lämna in din berättelse i foajén på Göteborgs stadsmuseum, kanske blir just din stadsvandring utvald att genomföras av Göteborg berättar!”

I sidhuvudet ser du hur kartbilden ser ut och klickar man på exempelvis kamerasymbolen vid Delsjöbadet så kommer en bild från Göteborgs stadsmuseum fram. Plocka fram dina bilder och minnen från Delsjöområdet och visa upp dom på ”Min Stad”.

minstad_delsjon