Tragedi vid Delsjökärr

Delsjökärr och Bertilssons stuga. Foto: Per Hallén 2014

Delsjökärr och Bertilssons stuga. Foto: Per Hallén vintern 2014

Delsjökärr förknippar flertalet idag med kaffestugan ”Bertilssons” och inte med tragiska händelse, men sådana har utspelat sig även i denna idyll. I tidningen Göteborgs Aftonblad fanns följande att läsa den 7 april 1891.

Sjelfmord. Torparehustrun Anna Kristina Andersson, i Delsjökärr under hemmanet Kallebäck, afhände sig i lördags lifvet medels skärning i halsen. Hon hade julen 1889 fått ett svårare anfall af influenza och sedermera icke varit vid helsa. I lördags på morgonen bad hon på det bevekligaste sin man att få komma till närboende grannen Karl Perssons bostad, emedan där vore så soligt och varmt, och mannen lät föra henne dit, där hon påklädd lades till sängs. En stund senare, medan Persson och hans dotter Josefina voro ute, anhöll den sjuka hos en innevarande gosse att få låna en knif till att putsa sina naglar. Vid ett tillfälle, då gossen utgått, hade hon begifvit sig upp ur sängen och med den erhållna knifven burit hand på sig.”

Nästa söndag, den 10:e maj, arrangeras en vandring i Kallebäcksområdet med temat: Morden i Kallebäck – vågar du komma? Följ denna länk för mer information!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: