Höstbilder

Höstvy över Stora Torp
Höstvy över Stora Torp från Överåsen. Foto: Per Hallén 2014

Nog är även hösten vacker! Stora Torps fasadbelysning lyser igenom det gulnande lövverket. Nedanför kan man se hur marken framför slottet grävs upp i samband med byggandet av Örgryte-Torp. Om något år lär det inte längre gå att se Stora Torps huvudbyggnad från Överåsens topp.

Kallebäck
Kallebäck och Skår invid det höga ”Börjes fjäll” där en av Göteborgsområdets största fornborgar finns att beskåda. Foto: Per Hallén 2014.

Uppifrån Överåsen har man även en vacker utsikt bort mot Skår och Kalleäck. I bergen ovanför bostadsområdena reser sig ett industriområdes grå byggnader, till höger i bild, där det går att se några större kraftledningar, finns lämningar av en stor fornborg på ”Börjes fjäll”.

En kommentar

  1. Fina bilder. Älskar utsikten från överås, hoppas inte Örgryte Torp fastigheterna kommer förstöra den..

Kommentarer är stängda.