Bilder från Stora Torp

Under dagens runda i Delsjområdet blev det en del nya foton från området kring Stora Torp.

Skyltat

Den förväntade skyltningen är nu på plats men ännu ligger området stilla och öde, men det finns andra tecken på att det snart skall ske en förändring.

Bodar

På Radio- och TV-husets gamla parkering har det under den senaste veckan anlänt två bodar med stora skyltfönster. Det är knappast några arbetsbodar utan snarare någon form av mobil försäljningscentral för bolagen som skall bygga bostadsrätter här. Enligt planen skulle det även bli hyresrätter i en del av husen, men tittar man idag på den stora kartan som finns på skylten vid infarten markeras HSBs, NCCs och Skanskas hus men ett antal hus är utan markering. På tidigare versioner av denna karta stod Älvstranden som byggare, men det har nu ändrats. Det är nämligen inte klart vem som skall bygga hyresrätterna. Kanske slutar det med att även dessa byggnader blir bostadsrätter istället.

karta

Denna vackra försommardag var det ett fantastiskt ljus i allén invid Stora Torp. Vågar man hoppas att byggföretagen som sätter spaden i jorden några meter från de stora träden kommer att visa hänsyn och respekt? Om inte kan det vara slutet för denna vackra linje av träd.

Allen_2

Stora Torps torn är alltid lika vackert!
Stora Torps torn är alltid lika vackert!

Torn_2