Vandring vid Fräntorp och Valåsen på söndag

Från Valåsens topp är utsikten storslagen, här tar vi en fikapaus!
Från Valåsens topp är utsikten storslagen, här tar vi en fikapaus!

Vi går en kort vårvandring vid Fräntorp och Valåsen genom den vackra skogen intill småstugeområdet. Där kommer vi att se spåren av 1800-talets stenhuggare innan vi når toppen av berget, där järnålderns gravar blickar ut över Säveåns dalgång. Vi går sedan ned från berget och ser på den lilla Fräntorpsgrottan och tar en promenad genom småstugeområdet, där förr den ganska betydande gården Fräntorp låg. Vi tar en paus för fika i den vackra skogen, så ta med matsäck.

Vi träffas kl 10, den 18 maj, vid Pressbyrån vid Östra sjukhuset och avslutar vandringen senast klockan 13.

Arrangör: STF Lerum-Partille

Guide: Per Hallén

Spåren efter stenhuggarna finns överallt på Valen.
Spåren efter stenhuggarna finns överallt på Valåsen.