Rastplats vid Korpås

Korpås

Under dagens vandring genom Delsjöområdet kom jag att gå förbi Korpås. Där har det nu byggts en liten rastplats med 4 bänkar, rakt ovanpå den plats där den sista stugan på Korpås fanns. Det har egentligen inte skadat något på platsen, men givetvis undrar jag varför det inte sätts upp en skylt som berättar om torpet. Många lär ju undra över de två halvt raserade jordkällarna som finns ett kort stycke från bänkarna. Platsen har en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talets början, det tycker jag är värt att uppmärksamma när en rastplats uppförs.

Bildkälla: Göteborgs stadsmuseum. Fotograf: Thulin, Otto. 1937.
Korpås, där bänkarna nu finns. Bildkälla: Göteborgs stadsmuseum. Fotograf: Thulin, Otto. 1937.

En kommentar

  1. Det är ju sådant man vill veta när vi traskar runt och söker burk. Iden är jätte bra, hoppas att dom fixar till en skylt.

Kommentarer är stängda.