Kulturhistorisk vandring i Fräntorpsområdet

Fräntorpsgrottan
Fräntorpsgrottan

Den 18:e maj blir det ett guidad vandring i kring Fräntorp och Valåsen i samarbete med STF Lerum-Partille. Visserligen lite utanför Delsjöområdet idag, men fram till mitten av 1950-talet sträckte sig utmarken ända hit:

Vi går en kort vårvandring vid Fräntorp och Valåsen genom den vackra skogen intill småstugeområdet. Där kommer vi att se spåren av 1800-talets stenhuggare innan vi når toppen av berget, där järnålderns gravar blickar ut över Säveåns dalgång. Vi går sedan ned från berget och ser på den lilla Fräntorpsgrottan och tar en promenad genom småstugeområdet, där förr den ganska betydande gården Fräntorp låg. Vi tar en paus för fika i den vackra skogen, så ta med matsäck.

Tid
Söndag 18 maj

Plats
Pressbyrån vid Östra sjukhuset, (vändslingan för spårvagnar).

Samling, klockan
10:00

Parken