Gårda sand

lucka2

På kartor över Delsjöområdet från 1700-talets början finns ett område markerat med namnet Gårda sand. Kartorna är ganska översiktliga men det framgår ändå att det är trakten av Delsjöbadet och torpet Lyckan som avses. Mellan Delsjöbadet och parkeringsplatsen finns tydliga spår av att man har hämtat sand/grus i äldre tid. En grusgrop finns även utsatt på laga skifteskartan från 1800-talet.

Från åtminstone slutet av 1700-talet var denna del av utmarken under Stora Torps kontroll, men namnet Gårda sand antyder att det kan ha varit ägarna av Stora Gårda som haft intressen här i ett tidigare skede.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: