Älgjakt mitt i Delsjöreservatet – kan det vara lämpligt?

Man kan lätt förledas att tro att älgarna har en fristad i Kåsjö- och Delsjöområdet. Så är fallet på Göteborgs sida av gränsen, men inte i Partille, där tvingas till och med golfbanan stänga på grund av jakten under oktober.

Under dagens runda i området påträffades många små snitslar som ”varnade” för älgjakt, tydligen tar man inte bort dessa efter jakten!

Något fundersam blir man när dessa varningstecken sitter mindre än 200 meter från bebyggelse och en lekplats, med tanke på hur långt en förlupen kula kan gå så är inte ens invånarna i sina radhus vid Strängsmossen säkra under jakten! Tänker man dessutom på att skogsområdet har drygt en miljon besökare per år så är det ett under att inte någon intet ont anande person kommit genom skogen från den jaktfria göteborgsdelen av området och gått rakt in i skottfältet. Ytterst riskabelt att jaga i ett så välbesökt område. Det var säkert annorlunda förr, men idag finns bebyggelse runt om skogen och besökare kan ta sig fram på hundratals små stigar utan att se några varningstecken!

Utbredningen av jaktlagens verksamhet finns i detta länkade dokument.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: