Ett rostigt cykelställ

I skogen öster om Härlanda tjärn kan man träffa på något som ser ut som enkla husgrunder och dessutom ett rostigt cykelställ! Vad har pågått här, har det varit ett koloniområde? Har här legat torp? Det är frågor jag fått under åren när jag lett guidade vandringar i området.

Svaret på mysteriet är att cykelstället liksom ”husgrunderna” varit en del av friluftsbadet vid tjärnen. Tidigare var det mycket mer påkostat än idag, det fanns bland annat enklare omklädningsrum i skogskanten, det är dessa som idag kan lura besökare att det legat torp på platsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: