FOKUS Delsjön i dagens Göteborgs-Posten

Det är inte ofta en hel sida ägnas Delsjöområdet i dagspressen men idag inträffade det! Störst utrymme ägnades åt oro för avloppsproblem vid Bertilssons stuga. Serveringen har inte kommunalt avlopp och vatten utan förlitar sig på egna lösningar. Det kan vid problem givetvis ge utsläpp i Delsjöarna som är en del av Göteborgs vattenförsörjning. Trots det möjliga hotet kan inte staden Göteborg erbjuda en lösning, stugan ligger helt enkelt för långt från Göteborgs ledningsnät. Partille kommun har däremot erbjudit att ansluta Bertilssons stuga, men det skulle kosta två miljoner! Det är nog väl dyrt för en relativt liten verksamhet som serveringen ändå är. Vi får följa utvecklingen i framtiden.

I ”Tre frågor” uttalar sig Rolf van Dalen, chef för idrotts- och föreningsförvaltningen om stallet vid Stora Torp. Stallet har fått uppskov till sista september med att flytta (!) och staden försöker få någon annan förvaltning eller extern ägare att ta över anläggningen. Frågan har bollats fram och tillbaka under två år, man får hålla med om att det vore hög tid att frågan fick sin lösning.

En glädjande nyhet hittar man under rubriken ”Granvandalen verkar ha gett upp”, Park- och naturförvaltningen säger att i år har inga nya fall av vandaliserade träd konstaterats. Låt oss hoppas att förstörelsen av skogen nu har upphört.

%d bloggare gillar detta: