Vägnamnet: Svarttjärnsvägen

Mellan Svarttjärn och Lilla Delsjön (Kapten Bertlissons väg) går Svarttjärnsvägen som en del av 8:an. Det är en grusväg med flera långa raksträckor som är populär bland joggare, cyklister och rullskidåkare. Personligen tycker jag att det är trevligare att välja alternativa vägar som är lite mer varierade! Vägen byggdes en gång i tiden för att ta ut timmer ur stadens skogar, därför är den inte planerad för friluftslivet, den bara råkar ha fått den användningen.

Svarttjärn är i sig en intressant ”sjö”, den är faktiskt konstgjord! Du kan se fördämningen närmast radhusområdena, den gör att den före detta mossen numera alltid är täckt av vatten. Svarttjärn är även en av områdets mest förorenade sjöar då spillvatten från Brudaremossens soptipp i årtionden har runnit denna väg. Numera finns ett litet skydd i form av två dammar vid den gamla soptippen som skall rensa bort det värsta föroreningarna.

Denna veckan kan jag tyvärr inte bjuda på någon söndagsläsning, så alla läsare får sovmorgon i morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: