Vägnamnet: Delsjö Golfbaneväg

Delsjö Golfbaneväg passerar Delsjö Golfklubbs område från Ringshåla hällkista och har sedan sin sträckning ned mot Skår. Namnet kommer givetvis av golfbanan, men denna vägsträcka är mycket äldre än så. I Stenströms hembygdsbok ”Örgryte genom tiderna” anges det att vägen är skapad i samband med skiftet, men redan innan dess fanns faktiskt en mindre väg eller kanske snarare en stig som gick till torpet Kleven. När golfbanan anlades under tidigt 1960-tal.

2 kommentarer på “Vägnamnet: Delsjö Golfbaneväg

  1. Vilken fantastisk websajt du skapat här Hallén!! Har suttit hela kvällen och läst och läst – till barnens förtret… En sak har dock slagit mig, jag saknar kartor. Exvis, nu när jag läser om Delsjö golfbaneväg så hade det varit trevligt att samtidigt se dess sträckning på en karta. Visst, i just mitt fall är det inget problem då jag är i Delsjöområdet varje vecka och därmed känner till området väl, men för många andra kan det kanske vara svårt att orientera sig.

    Dessutom vore det trevligt med en informationsrik och hyfsat detaljerad karta i huvudmenyn ”Om Delsjöområdet”.

    Men att jag har mage att anmärka… Fast det är i all välmening! Lite kartor skulle göra den här redan fantastiska sajten ännu lite bättre (i mitt tycke)! 🙂

    • Kul att du gillar sidan! En samlingskarta över alla de nya vägnamnen är på gång och kommer att hamna under ”Om Delsjöområdet”.

%d bloggare gillar detta: