Naturspot vid Stora Torp

Har du också undrat varför detta runda betongblock ligger i skogen nära Stora Torp? Foto: Per Hallén 2012.

Varför ligger det ett stort grått betongblock i skogen nära Stora Torp? Den frågan har jag fått flera gånger! Nog ser det märkligt ut, idag dessutom delvis nedklottrat så som det brukar gå med grå betongytor.

Svaret på frågan är att betongblocket är en ”naturspot”, men det svaret blir man kanske inte så mycket klokare av! Naturspots är en satsning från Göteborgs stad och de beskrivs på följande vis på stadens hemsida:

”Göteborgs natur är varierad och rik på kontraster. För att märka ut dessa olika karaktärer på ett tydligt sätt har park- och naturförvaltningen uppfört sex naturspots i utvalda naturområden i Göteborg. De olika platserna bjuder dig på allt från stilla lugn eller hisnande vyer till barrdoft och fågelsång.

Spotsen, i form av plattformar i betong, markerar när du är framme och välkomnar dig att sitta ner en stund, kanske ligga och beundra trädkronorna eller äta din matsäck.”

Naturspot platsen vid Stora Torp hittar du via denna länk. Där kan du också hämta hem en enklare karta över områdets västra delar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: