Stora Torps stallar står kvar (kanske)

I januari numret av tidningen Örgryte & Härlanda Posten lyfts Stora Torps stallar upp på ledarsidan av Curt Carlsson. Tidningen har talat med ordföranden i Idrotts- och föreningsnämnden Anna Johansson för att få mer information om vad som händer eller inte händer med stallet.

Några viktiga slutsatser kan man läsa ut ur artikeln;

* Det finns inte något beslut om att riva stallarna vid Stora Torp. Det hävdar hon är ett rykte som inte stämmer.

* Idrotts- och föreningsnämnden vill inte fortsätta att förvalta byggnader, man vill att en annan förvaltning skall ta över eller att man säljer byggnaderna.

* Möjligheten av att hålla hästar i byggnaderna bestäms av planen i samband med den nya bebyggelsen som planeras på TV-hus tomten (man undrar dock om det skall vara ett hinder då det länge funnits bostäder mycket närmare stallet!)

Det finns anledning att följa vad som händer med stallarna och hela kulturmiljön runt Stora Torp mycket noga i samband med de förändringar som förr eller senare inleds på och omkring den gamla TV-hus tomten.

%d bloggare gillar detta: