”På kapten Bertilssons tid”

Nu finns det en bok om den tid då Bertilssons stuga skapades. Det är kapten Bertilssons barnbarn Hans Bertilsson som skrivit ned sina minnen från Delsjökärr i en bok som utkom under hösten.

Boken heter ”På kapten Bertilssons tid. Hans Bertilsson berättar om livet på Delsjökärr under sin farfars tid”.

I boken får man en genomgång av byggnaderna vid Delsjökärr och hur de användes under Bertilssons tid. Sedan följer årstidsvisa minnesskildringar samt en del andra berättelser om hur ekonomin sköttes, hur kalasen gick till, Pelle och media samt när Pelle tilldelades Göteborgsstads förtjänstecken.

Jag har själv intervjuat Hans inför den fotobok om Delsjöområdet som tyvärr inte kunnat tryckas (men ett nytt försök görs till våren), mycket kände jag givetvis igen i boken, men där fanns även nytt. Det är värdefullt när minnen av detta slag nedtecknas, annars försvinner och förbleknar snart berättelserna.

Boken finns vid några bibliotek, köpa den kan man bara göra vid Delsjökärr och Bertilssons stuga.

 

%d bloggare gillar detta: