Polisen förhör misstänkt gran/trädmördare

I gårdagens Västnytt uppgavs att polisen nu genom tips från allmänheten kunnat ta in en man i övre medelåldern till förhör, misstänkt för att ha dödat träd i Delsjöområdet. Många tusen, framförallt granar, har dödats genom att någon sågat en skåra runt stammen. Vi är många som med avsky sett hur denna vandalism pågått. På nätet kan man tyvärr hitta de som sympatiserat med vandalen, de hävdar ett naturvårdsintresse – alltså att få bort granarna. Men den inställningen och tron på att vandalismen utförts av någon naturintresserad har visat sig helt fel. Den senaste tiden har även stora lövträd som ek och bok utsatts för angrepp.

Vi får verkligen hoppas att förövaren nu är identifierad och att förstörelsen av Delsjöområdets skogar kan stoppas. Det är dock oroväckande att polisen misstänker att det finns fler förövare på grund av skadegörelsens omfattning.

Låt oss vara fortsatt vaksamma när vi besöker Delsjöområdet. Det skadar aldrig att hålla ögon och kamera redo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: